Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС продължава с изслушването на главния прокурор

Снимка: БТА

На 12 юни, Пленумът на ВСС продължава процедурата по отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Процедурата започна по предложение на четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС, заради изказване на Гешев, което според тях се уронва престижа на съдебната власт. Заседанието беше прекъснато, заради изискванията за разумен срок, в който главният прокурор да се запознае с доказателствата по процедурата. По думите на Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС, един от вносителите на предложението за предсрочно освобождаване на Гешев, ВСС ще гласува, когато е готов, изяснена е обективната истина и са събрани всички доказателства.  По този повод експерти коментираха, че президентът Румен Радев ще подпише указа едва след произнасянето на Конституционния съд по казуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01