Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Пловдив: “Българите срещу руския геноцид. Каховка – това сме ние”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестна демонстрация под надслов “Българите срещу руския геноцид. Каховка – това сме ние”, организиран от украинската общност, ще се проведе тази вечер в Пловдив.  

“Взривяването на Каховската ВЕЦ и унищожаването на мирното население на Украйна и инфраструктурата й е военно престъпление. Запорожката АЕЦ е също под заплаха”, пишат организаторите. Според тях има опасност от екологична катастрофа и замърсяването на Черно море е въпрос на дни. 

Шествието ще започне в 18,30 ч. от Дом Васил Левски и ще завърши с флашмоб на Централния площад в града. Участниците се призовават да носят бурканис потопени в тях предмети, плакати и знамена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45

Водещият учен в света в сферата на ИИ проф. Зико Колтер с лекция в София

По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI – проф. Зико Колтер, съобщи Министерството на образованието. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част..

публикувано на 07.10.24 в 17:00