Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са в стачна готовност

Тодор Капитанов
Снимка: БГНЕС

КНСБ очаква при новия бюджет за 2023 г. увеличение на заплащането на всички работещи в бюджетната сфера, с което да бъде компенсирана да инфлацията у нас. По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, работещите на места са дали предупреждение за протестни действия, ако исканията не се изпълнят. Всичко ще се реши от това какъв редовен бюджет за 2023 г. ще бъде предложен, посочи още Капитанов.

Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“ също предупреди, че културните събития в страната ще спрат за една седмица. "Когато паднат представления и има закупени билети ще се предизвика недоволство, насочено към управляващите, които редовно оправдават ниския бюджет за културата със смяната на правителствата", коментира за Радио България Кирил Бинев, председател на федерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45