Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Light of the Sun" или да погледнем от светлата страна на живота

Снимка: Facebook / Poli Hubavenska

Поли Хубавенска – певицата, чийто глас е познат от съвместните проекти със световноизвестни диджеи, между които и големият Армин ван Бюрен, издаде нова песен "Light of the Sun" ("Светлината на слънцето"). В нея пее на два езика – български и английски, и отново преплита родни фолклорни мотиви – запазена марка на Поли. Изпълнителката неведнъж е получавала съобщения от свои чуждестранни фенове с молба да преведе дадена народна песен, за да усетят истинското ѝ послание. С "Light of the Sun" етноритъмът се изкачва стъпало нагоре, където и чуждестранната публика може да разбере посланията.

В "Light of the Sun" Поли Хубавенска работи с майстора на финия музикален изказ Явор Русинов. Като един от създателите на Bulgaro и част от екипа на YAKU – етно проекта на Курт Хауенщайн (познат от SUPERMAX), Русинов вибрира на една творческа вълна с изпълнителката. Композиторът предлага музикалната идея, а Поли веднага усеща потенциала и посоката, по която трябва да се развие.

Живеейки и творейки от години във Великобритания, Поли Хубавенска признава, че не е от певиците, които често правят песни, само за да издадат нещо ново. Затова е отделила толкова време и внимание на този проект.

Ето какво още разказва Поли:

"Light of the Sun" е песен с много лятно звучене. Посланието ѝ е да погледнем от светлата страна на нещата, да си съберем сила и енергия да започнем да правим всички онези неща, за които мечтаем. Да започнем да обръщаме повече внимание на онзи импулс, който се появява в нас – онази искричка, на която често пъти не обръщаме внимание. А тя е много важна за това да дадем порив на всичко онова, което душата ни иска."



По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15