Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черешов туризъм и Празник на черешата в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Земеделците в Кюстендилско организират черешов туризъм по идея на проф. Димитър Домозетов, бивш директор на Института по земеделие в Кюстендил и сега частен производител. Така срещу 10 лв. за възрастен и 5 лв. за дете всеки любител на сладкия плод ще може да прекара един ден в черешовата градина.  

Освен да се насладят на преживяване на открито, хората ще могат да си наберат череши срещу символичните 2 лв. за килограм. 

Междувременно в Кюстендил, където се раждат най-вкусните череши, се подготвят за традиционния Празник на черешата в края на тази седмица. По този повод в града очакват хиляди посетители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31