Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът недоволства, че България подкрепя военно Украйна

Снимка: БТА

Ако България се присъедини към споразумението за предоставяне на 1 млн. снаряда на Украйна, ще бъде грешка, каза президентът Румен Радев пред журналисти на екофорум в София. "Виждате, че конфликтът ескалира, носи огромни рискове, изтощава нашите икономики и социални системи. И в България, и в Брюксел съм твърдял, че страната ни не трябва да се намесва с предоставяне на оръжия във войната в Украйна. Това не е начинът за прекратяване на този конфликт", твърди Радев.

Премиерът Николай Денков коментира от Пампорово, че позицията на Радев за подкрепата към Украйна е противоречива, че там има човешка трагедия, която няма да спре докато не се установи справедлив мир и България трябва да е последователна в прилагането на решенията на парламента за оказване на военна помощ за Киев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05

България се включва в Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26 септември се чества Европейският ден на езиците. Инициативата, подкрепена от Европейската комисия и Съвета на Европа, има за цел да насърчи културното многообразие и да стимулира изучаването на..

публикувано на 26.09.24 в 05:10