Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможност за незабравимо преживяване в Парк „Врачански Балкан“

Снимка: Полина Аврамова

Нощувка под звездите не е нещо необичайно за любителите на планинския туризъм, но не и като организиран туристически продукт. Най-новата атракция сред красивите склонове на Врачанския балкан е имено нощувка под открито небе в специална прозрачна палатка. Туристите могат да изберат между две локации. Едната е местността „Кобилини стени“, известна с отвесните си варовикови скали с вълнообразна форма и безбрежните панорамни пейзажи. Другата местност, където може да се настаните на завет в прозрачна палатка и да съзерцавате завладяващия пейзаж е „Падеш“ над село Оплетня в община Своге /на 66 км. Североизточно от София/.

„Ако желаят, туристите могат да отидат и пеша или да ги качим с автомобил, до мястото, на което ще бъде палатката“, казва един от организаторите Пламен Кръстев и допълва: – „това е енергия, която няма откъде да се получи. Нито в къща за гости, нито в хотел, нито никъде.“

Засега екскурзиите се провеждат само през пролетта и лятото, но големият интерес към нестандартното преживяване амбицира организаторите да увеличат броя на палатките поне до десет.

Вижте още:


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35