Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможност за незабравимо преживяване в Парк „Врачански Балкан“

Снимка: Полина Аврамова

Нощувка под звездите не е нещо необичайно за любителите на планинския туризъм, но не и като организиран туристически продукт. Най-новата атракция сред красивите склонове на Врачанския балкан е имено нощувка под открито небе в специална прозрачна палатка. Туристите могат да изберат между две локации. Едната е местността „Кобилини стени“, известна с отвесните си варовикови скали с вълнообразна форма и безбрежните панорамни пейзажи. Другата местност, където може да се настаните на завет в прозрачна палатка и да съзерцавате завладяващия пейзаж е „Падеш“ над село Оплетня в община Своге /на 66 км. Североизточно от София/.

„Ако желаят, туристите могат да отидат и пеша или да ги качим с автомобил, до мястото, на което ще бъде палатката“, казва един от организаторите Пламен Кръстев и допълва: – „това е енергия, която няма откъде да се получи. Нито в къща за гости, нито в хотел, нито никъде.“

Засега екскурзиите се провеждат само през пролетта и лятото, но големият интерес към нестандартното преживяване амбицира организаторите да увеличат броя на палатките поне до десет.

Вижте още:


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътувай емоционално – туризмът като автентично преживяване и уединение с природата

Свръх туризмът, причинен от невиждания бум на пътуванията след края на епидемията е причина хората да търсят алтернатива на общоприетите представи за почивка. Особено сред по-младите поколения има пресищане от стандартните екскурзии до известни..

публикувано на 04.04.24 в 10:10

"А place of many stories" – южното ни Черноморие с нов рекламен клип (ВИДЕО)

"А place of many stories" или "Място с много истории“ – така се нарича най-новият клип, който рекламира възможностите за летен отдих и развлечения на южното ни Черноморие. Видеото е насочено предимно към пазарите във Великобритания и Средна Европа и..

публикувано на 31.03.24 в 09:10
 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35