Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът не вижда непосредствена опасност за територията и гражданите ни след събитията в Русия

Мария Габриел и Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Няма непосредствена опасност за територията или гражданите на България, заяви премиерът Николай Денков след снощното извънредно съвещание с участието на министри и шефове на службите за сигурност по повод събитията в Руската федерация.

Той добави, че е създадена готовност за евентуалната евакуация на български граждани и дипломатически служители от Русия. До момента обаче няма заявления от желаещи да напуснат страната, съобщи външният министър Мария Габриел.

По думите й, външното ни министерство следи с повишено внимание ситуацията в Русия и е в непрекъснат контакт с партньорите ни от Европейския съюз и НАТО, както и с българското посолство в Москва. “Разузнавателните служби на нашите партньори подават и обменят информация”, потвърди премиерът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите продължават да се покачват

След обяд ще бъде слънчево. Над планините в западната половина от страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Горещо време с максимални температури..

публикувано на 09.06.24 в 19:35

Поне с 10% е по-ниска избирателната активност в Турция

Между 10 и 15% по-ниска ще е избирателната активност в Турция в сравнение с предишните избори, съобщиха за БНР неофициални източници, цитирани от специалния пратеник на радиото в Истанбул Мария Петрова. Сериозен спад в активността бележат секции както в..

публикувано на 09.06.24 в 19:28

България гласува за Народно събрание и Европейски парламент

Днес в България е ден за избори – гласуваме за 17 български депутати в 720-членния Европейски парламент и за 240 народни представители, които ще влязат в 50-ото Народно събрание на страната ни. В изборната надпревара участват 32 политически формации..

публикувано на 09.06.24 в 07:15