Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молец представят с турне първия си албум

Снимка: YouTube

Превърнали се в сензация за по-малко от три години съществуване, дует Молец вече са готови с дебютния си албум. За да го представят, на 29 юни поставят началото на турнето "Албум", както минималистично са нарекли първата си колекция. То ще започне от парк-център "Юнак" в София и ще продължи из страната. На сцената до тях ще застанат танцьори, актьори като Ованес Торосян, визуални артисти като MP Studios. Режисьор отново е Крис Захариев, който донесе награди за видеоклипове на дуото и режисира предишния голям концерт-спектакъл и филм за Молец, наречен "Началото и края".

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев са приятели от деца, но започват да правят музика заедно по-късно. Като вярващи хора, избират името Молец заради идеята за молещия се човек. Посланията им са силни и многопластови, думите – искрени, вокалите – широки. Те са актуални, без да са скандални. Въпреки хип-хоп и трап елементите, които използват, цялостното звучене на музиката им е типично българско. Всичко това бързо ги превърна в любимци на няколко поколения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10