Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велинград отбелязва три юбилея с едномесечна празнична програма

Снимка: БГНЕС

Велинград отбелязва тържествено 75 години от обявяването му за град и 15 години откакто официално получи титлата за СПА столица на Балканите. Половинвековен юбилей навършват и емблематичните "Велинградски празници на културата", съобщава Общината.

Тържествата бяха открити на 1 юли, когато по традиция се празнува Денят на Велинград. В продължение на целия месец централният площад "Николай Гяуров" ще бъде сцена на различни изяви на популярни изпълнители, като Любо Киров, братя Аргирови, Николина Чакърдъкова, Дара Екимова, Павел и Венци-Венц и пр... Ще има също джаз фестивал, парад-дефиле и шоу-програми на духови оркестри и мажоретни състави, вечер на оперното изкуство, богата и наситена фолклорна програма, кино под звездите, пленер, литературни и театрални вечери, изложби, парад на приказни герои, лятно училище за дърворезба, грънчарство и тъкачество и други интересни инициативи.

За първи път тази година Велинград е удостоен с честта да бъде домакин на етап от най-голямото международно колоездачно състезание "Тур дьо Франс" на 29 и 30 юли. За двата масови старта за любители и професионалисти край Велинград са предвидени два маршрута – дълъг (102 км) и къс (57 км).

Вижте още:


По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16