Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Престън тръгва в-к "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време"

Снимка: Българско училище „Иван Вазов“, Престън /БТА

Българското училище "Иван Вазов" в Престън, Великобритания, започна да издава вестник "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време", съобщиха във Фейсбук от образователното средище. В изданието има няколко рубрики – "Щастливи Вазовци", "Историята разказва", "Граматика за всички", "Картинен речник за отличници", "Специален гост", "Цитат на броя", "България без граници", "(На)родна реч".

С това начинание учебното заведение се надява да мотивира повече деца да пишат и четат на български език. Изданието цели да създаде умения в учениците за работа в екип и бързо вземане на решения, да ги насърчи да търсят нови знания, както и да ги научи да създават сами текстове. Учениците са призовани да станат репортери и да изпращат своите летни приключения, които да бъдат публикувани в училищния вестник, е посочено в публикацията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Мечти между думите" – първо арт представяне на Енджи Туфа в Тирана

Изкуството винаги е съществувало като форма на изразяване, чрез която можем да разкрием вътрешния си свят. Това направи и артистът от български произход Енджи Туфа, която изрази себе си, детството и произхода си чрез изложбата "Мечт и между думи..

публикувано на 02.06.24 в 22:07
Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

обновено на 02.06.24 в 16:08
Авторката на книги за деца Матина Генкова-Мпофу

В Южна Африка представят книгите за деца на Матина Генкова-Мпофу

На традиционното неделно събиране на българите в ЮАР днес в Мидранд по повод вчерашния Ден на детето ще представят книгите за деца на нашата сънародничка Матина Генкова-Мпофу. "Първата детска книга, която написах преди много луни, се казва "Мамо, защо съм..

публикувано на 02.06.24 в 10:00