Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на транспорта ще уволни директора на гражданското въздухоплаване

Георги Гвоздейков
Снимка: БГНЕС

Летял опасно ниско и без разрешение хеликоптер на 1 юли е причината за предстоящото уволнение на директора на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов още в понеделник. 

Хеликоптерът е прелетял рано сутринта към 5:20 над плажа на къмпинг "Градина" много ниско над хората, на около 15 метра, а от него са се провисвали пътници и са хвърляли към земята големи количества бутафорни банкноти.

В интервю за bTV Гвоздейков потвърди отказа на транспортното министерство от ползване под наем на два медицински хеликоптера за въздушна помощ. Няма никакъв смисъл да наемаме хеликоптери, на които дължим пари независимо дали работят или не - по 1 млн. лв. (500 000 евро) на месец, когато не е готова цялата система, коментира Гвоздейков. Според него в края на годината България ще разполага с първи собствен медицински хеликоптер.
"Директорът на "Гражданска въздухоплавателна администрация" ще бъде освободен", каза пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков след среща с премиера акад. Николай Денков, на която е бил обсъден случаят. По думите му, инцидентът е в разрез с всички правила за извършване на този тип полети. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

За 75% от децата приоритет в образованието трябва да са житейските умения

Към 31.12.2023 г. децата до 17 години в България са 1 104 198, или 17.1% от общия брой на населението. Това показват данни, изготвени от Националния статистически институт и УНИЦЕФ България, по повод 1 юни – Международния ден на детето. През..

публикувано на 01.06.24 в 09:49