Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холгер Руне пресече пътя на Григор Димитров към четвърфиналите на “Уимбълдън”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки че спечели първия сет, Григор Димитров не успя да се пребори за победа на осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания, загубвайки от шестия в света Холгер Руне с резултат 6:3, 6:7 (6), 6:7 (4), 3:6. Трийсет и две годишният българин и двайсетгодишният датчанин се бориха на корта 3 часа и 20 минути в единствения до момента мач помежду им.  

Българското участие на “Уимбълдън” не спира със загубата на първата ни ракета при мъжете.  

Росица Денчева изигра нов силен мач при девойките и се класира за третия кръг, след като надигра словенката Ели Милич с 6:2, 6:3. Предстои й мач с победителката от срещата между втората поставена в схемата Клерви Нгуну от САЩ и британката Изабел Лейси.  

Днес на корта излизат още двама българи – във втория кръг при юношите Илиян Радулов ще спори с 38-ия в световната ранглиста Матич Крижник от Словения, а Ива Иванова в тандем с полякинята Малвина Ровинска ще играе при девойките срещу британките Блекфорд и Роуч.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42