Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 60 дни ще е ясно, ще има ли сделка с Украйна за реакторите от АЕЦ "Белене"

Снимка: beleneproject.bg

До 2 месеца ще има конкретни параметри за интереса на Украйна към реакторите от неосъществената АЕЦ „Белене“, каза пред телевизия „Bulgariaon air„ зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова. Парламентът който е разрешил преговорите, ще трябва да одобри и крайното решение, защото темата е „с огромен обществен интерес“, допълни Петрова. Тя поясни, че правилно е подбрано времето за преговорите и те не са продиктувани от идването на украинския президент Володимир Зеленски в София.

По предложението държавата да стане съакционер а търсенето на газ в българската акватория на Черно море Петрова напомни, че няма потвърдени данни за находищата, но заявените количества изглеждат като изключителна възможност. „Ако се потвърдят, това ще промени кардинално позицията на България и ситуацията на нашия пазар“, добави тя. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38