Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развиват „Дигитална раница – моята България“ за българските училища в чужбина

Неделните български училища в чужбина вече имат още една възможност да улеснят и подобрят обучението на децата от 1-ви до 7-и клас. Екип на Великотърновския университет в партньорство със Съюза на българите в Кипър и с Гръцко-българското сдружение за култура „Паисий Хилендарски“ създадоха електронната образователна платформа „Дигитална раница – моята България“. Помагалото е безплатна електронна учебна платформа, която надгражда хартиените учебници, по които се преподава. Създадена е по програмата „Еразъм +“ с финансиране от 94 400 евро, каза за БНР проф. Димитър Симеонов.

Съдействие за въвеждането на платформата оказват Министерството на образованието и Агенцията за българите в чужбина. Платформата е отворена за развитие и това ще се направи в посока за децата от предучилищната възраст и за ученици от 8-и до 12-и клас. Нейното развитие ще бъде обсъдено и с представителите на неделните български училища в чужбина. 66 техни преподаватели от 13 държави се събират на 19 юли на годишна среща във Великотърновския университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44