Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райна Манджукова: Българчетата по света са съпричастни на връстниците си в Украйна

Райна Манджукова на церемонията по награждаването
Снимка: БТА

На емоционална среща в Националния дворец на децата в София, Изпълнителната Агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) награди талантливите участници в годишните си детски конкурси за литература, рисунка и песен, в които водеща тема беше мирът като ценност, за която да се бориш.

„Мирът през очите на децата изглежда слънчев. Свят, в който няма сирени, в който децата спокойно излизат навън и играят без страх да ги удари дрон или снаряд" – каза пред Радио България изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова: "Щастлива съм, че много творби на тема мир получихме и от българчета от други държави, което означава, че децата по света са съпричастни. А това означава, че още една наша цел е постигната“.

Очаквайте репортажа на Диана Цанкова от емоционалната среща с лауреатите и техните преподаватели и откриването на изложбата с детски рисунки от конкурса "България в моите мечти".
Снимки: БТА


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България /Обновена/

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

обновено на 02.06.24 в 16:08
Авторката на книги за деца Матина Генкова-Мпофу

В Южна Африка представят книгите за деца на Матина Генкова-Мпофу

На традиционното неделно събиране на българите в ЮАР днес в Мидранд по повод вчерашния Ден на детето ще представят книгите за деца на нашата сънародничка Матина Генкова-Мпофу. "Първата детска книга, която написах преди много луни, се казва "Мамо, защо съм..

публикувано на 02.06.24 в 10:00
Училище

Когато и ученици, и учители са в час !

11 български училища по света от общо 262 в списъка на Министерството на образованието и науката за настоящата учеблна годна носят името на поета-революционер Христо Ботев. И всички те почитат паметта му на днешния 2 юни – Деня на Ботев и на..

публикувано на 02.06.24 в 08:28