Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР съветва българските граждани да не пътуват до Амхара и Тигре в Етиопия

Снимка: apnews.com

Заради обявеното извънредно положение външното ни министерство съветва българските граждани да не посещават региона на Амхара и Тигре в Етиопия. В съобщение на сайта на МВнР се посочва, че на 4 август Федералното правителство на Етиопия е обявило извънредно положение,

заради продължилите няколко дни сблъсъци между армията и местна милиция в щата Амхара.

В информацията си МВнР пояснява, че в региона на Амхара и Тигре са разположени едни от най-важните исторически забележителности в Етиопия – скалните манастири в Лалибела, както и градовете Гондар и Бахир Дар.

Българските граждани могат да намерят още информация тук: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/38157 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Чужди държави спонсорират кибератаки към държавни институции заради предстоящия вот

Опити за кибератаки към сайтове на държавни институции се наблюдават непрекъснато заради предстоящите избори за европейски и национален парламент, съобщи пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му,..

публикувано на 11.05.24 в 10:42

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05