Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В река Девинска отново плува балканска пъстърва

Снимка: БТА

Тази сутрин беше извършено масово зарибяване в района на река Девинска, където в края на миналата седмица след изпускане на отпадни води в реката умря голямо количество балканска пъстърва. В зарибяването с двулетна пъстърва днес се включиха децата от местния Клуб по риболов.


По думите на директора на РИОСВ в Смолян Екатерина Гаджева, няма нови течове в реката, но все още няма изготвен протокол от лабораторията към Изпълнителната агенция по околна среда, тъй като показателят за биологична потребност от кислород се изработва за пет дни. По предварителни данни, такива показатели не са установени извън pH. Взети са проби и от отпадъчните води. 

Кметът на Девин Здравко Иванов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение в града, наблюдава зарибяването на участъците. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15