Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с максимални температури до 32 градуса

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно - в повечето райони почти тихо, в Източна България със слаб до умерен вятър от север-северозапад. В неделя ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 27°.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд главно в Рило-Родопската област ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°, а на морската вода – 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево и температурите още малко ще се повишат. Над южната половина ще има временни увеличения на облачността и на места главно в планинските райони ще превали. В Букурещ ще бъде 32 градуса, в Белград – 30, в Атина и Истанбул – 29.

Над Пиренейския и Апенинския полуостров, както и над повечето от страните от Централна Европа ще бъде предимно слънчево. На Британските острови и Скандинавския полуостров ще има значителна облачност и валежи от дъжд. Над по-голямата част от Източна Европа ще преобладава слънчево време. В Мадрид ще бъде 37 градуса, в Рим – 32, в Мюнхен – 31, във Виена – 30, в Санкт Петербург – 26, в Париж – 24, в Стокхолм – 23, в Москва – 22.

В Ню Йорк ще бъде 31 градуса, в Чикаго – 28, в Кейптаун – 17, в Мелбърн – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25