Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меги Ангелова – българският глас в чуждестранните кинопродукции

Снимка: личен архив
Завладяващият глас на българката Меги Ангелова звучи в трейлъра на филма „Жената воин“ (The Woman King, 2022 г.), в индийски филм, в многобройни корейски и китайски сериали. И макар че не си представя живота без музика, талантливата певица записва първата си авторска песен чак на 33-годишна възраст, далеч от родната си Варна – в мъгливия Лондон.

Първите години в столицата на Великобритания работи като чистачка, но след това решава да сбъдне мечтата си и да се занимава с музика. Израснала в артистично семейство, с отлично образование и любов към филмовата музика, Меги Ангелова влага сърце и душа не само в пеенето, но и във всичко, което прави. А то не е малко – тя е композитор, телевизионен водещ, художник със собствени изложби, инструктор по китайски бойни спортове. Участва и в българо-китайския филм „Тай Чи“ (Tai Chi), който спечели платинена награда на филмовите фестивали в Орегон и Невада, САЩ. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александра Торлакова от Лас Вегас и музите за творческата ѝ душа

Александра Торлакова е новата звезда на българската общност в Лас Вегас. Макар да е едва на 23, и само от две години да живее и работи отвъд Океана, родената в София художничка вече се е вписала в артистичните среди на този американски град...

публикувано на 08.05.24 в 17:20
Проф. Владимир Кефалов

Проф. Кефалов е сред 10-те най-добри специалисти в изучаването на човешкото зрение в САЩ

Името на проф. Владимир Кефалов е в списъка на учените, носители на престижната Бреслерова награда за заслуги в изучаването на човешкото зрение през 2019 г. Най-важните открития на българския физик, който живее и работи в САЩ от близо три..

публикувано на 01.05.24 в 12:15
Дарена Гешева със съпруга си Крикор, също лекар анестезиолог

Дарена Гешева и нейният живот, достоен за приключенски роман

Кнежа, София, ЮАР, Ботсвана и … Асеновград се преплитат в живота на сънародничката ни Дарена Гешева и със сигурност ѝ подаряват безброй спомени, които да разкаже на приятели и посетители в нейното кафене в близкото до Пловдив градче. Мястото вече е..

публикувано на 30.04.24 в 09:25