Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещ понеделник, вълнението на морето отслабва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно. В понеделник ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над крайните западни планински райони и там има малка вероятност за краткотраен валеж. Горещо време с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 34°.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, в южните райони - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.
Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и само на изолирани места в Западна България ще има краткотраен валеж. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.
На Балканите ще бъде слънчево, след обяд в много райони в източната и южната част от полуострова - горещо. Над планините ще се развива купеста облачност, ще има и изолирани краткотрайни валежи.
Почти навсякъде в Южна и Западна Европа времето ще бъде слънчево, а температурите ще са по-високи от обичайните за втората половина от август. Над района на Алпите ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над централноевропейските страни ще има разкъсана облачност, над много райони до предимно слънчево. Вероятността за валежи е малка. В северните райони от Великобритания и в централните и северните на Скандинавския полуостров ще преобладава облачно време с валежи от дъжд. Значителна облачност и валежи ще има в сутрешните часове в балтийските страни, а след обяд в западните райони от Европейска Русия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36

1800 българи извървяха 120 км по пътя на Ботевата чета от Дунав до връх Околчица

В различни градове на страната с военни ритуали, поднасяне на венци и други прояви българите почетоха паметта на поета-революционер Христо Ботев и други герои, загинали за свободата на България. Беше обявен успешният край на 76-ото издание на Националния..

публикувано на 02.06.24 в 13:24