Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динозаври в реални размери в парк “Бачиново”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители и гости на Благоевград ще могат да посетят атракционния парк „Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“ от 25 август до 25 септември 2023 г. За един месец парк "Бачиново" ще бъде "населен" с динозаври в реални размери, съобщава БНР Благоевград. 
„Живите динозаври и приказният свят на пеперудите“ е уникална разходка в света на динозаврите сред 24 вида движещи се макета на праисторическите животни и 6 гигантски приказни пеперуди. Най-впечатляващи са 7-метровият T-Rex, любимец на децата, и 4-метровият спинозавър. Деца под 14 години ще бъдат пускани само с придружител.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рая Назарян от ГЕРБ е председателят на 50-ото Народно събрание

Номинираната от ГЕРБ Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители, "против" - 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите участници в съревнованието за поста бяха Виктория Василева от..

публикувано на 20.06.24 в 14:05

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58
Теодора Димова

Разговорът за комунистическото минало става все по-наложителен, за да предпазим децата си

България продължава да бъде единствената европейска страна, която няма мемориал за жертвите на тоталитаризма. Този срамен факт, белязал като дълго нелекувана язва съвременния статус на обществото ни, за поредна година беше припомнен на 1 юни, когато..

публикувано на 20.06.24 в 11:30