Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков ще обсъди в Атина европейското бъдеще на Западните Балкани

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Николай Денков е на еднодневно работно посещение в Атина, където ще присъства на вечеря, давана от гръцкия му колега Кириакос Мицотакис. На срещата ще бъде обсъдено европейското бъдеще на страните от Западните Балкани. 

Във вечерята ще участват президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски, премиерът на Косово Албин Курти, председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина Боряна Кристо, премиерът на Румъния Йон-Марчел Чолаку, премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06