Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав мост вече е отворен за автомобили

Снимка: Областна администрация Русе

На „Дунав мост“ започна пропускането на леките автомобили, след което поетапно ще започне пропускането и на тежкотоварното движение, съобщи БТА. АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно, да спазват правилата за движение и необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашават безопасносттана всички останали пътуващи.

Само преди седмица е направен авариен ремонт на дилатационната фуга на „Дунав мост“. Съоръжението, в българската отсечка, се нуждае от основен ремонт, който е залегнал в програмата на АПИ. До момента основен ремонт на моста не е правен, а преди повече от 22 години е извършено укрепване на фугите. Преди 12 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Очаква се до края на август агенцията да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на съоръжението, по изготвения технически проект, и да  обяви тръжна процедура за строителен надзор.

Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщава на сайта си, че по границата с Румъния на изхода движението за товарни автомобили е интензивно на пунктовете „Дуранкулак“ и „Кардам“ .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35