Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът с висящите дела Васил Божков се прибира

Снимка: Facebook / VassilKrumovBojkov

Васил Божков заяви, че се прибира в България, след тригодишно "изгнание" в Дубай. Хазартният бос с 19 обвинения съобщи новината в своя Фейсбук профил и публикува снимка в самолет. Божков емигрира в Дубай в началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Пред БНТ, СГП потвърди, че ако в действителност Божков се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, тъй като е обявен за издирване. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за срок до 72 часа, Европейска заповед за арест и Червена бюлетина за издирване от Интерпол. 

Очаква се след като кацне на летище София, органите на МВР да го предадат на следователи за досъдебното производство. Те ще му предявят постановления в качеството на обвиняем по три наказателни дела. Божков ще бъде разпитан, в качеството му на обвиняем, като след това наблюдаващите прокурори ще преценят дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", която следва да се определи от съда.

Припомняме, че през пролетта на 2022 г. хазартният бос обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55