Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българинът Валентин Йорданов ще представи изкуството си на грандиозен форум в Пекин

Снимка: Фейсбук

Художникът от Лас Вегас Валентин Йорданов ще представи творчеството си на Пекин Арт Експо 2023 /Beijing Art Expo/. За участието си сподели самият той в социалните мрежи, като уточни, че грандиозното събитие ще се проведе в китайската столица от 7 до 10 септември. „За мен е чест творбата ми да бъде избрана и представена на това голямо арт събитие“ – написа Йорданов.

„Изкуството, водещо в бъдещето“ е темата на 23-ото издание на арт форума в Пекин, който се утвърди като мащабна и ефективна комуникационна и информационна платформа между галерии, художествени институции и колекционери.


Повече от 100 галерии и художествени институции от Китай и от чужбина ще осигурят на зрителите уникално изживяване на модерното и съвременно изкуство, обещават организаторите. 

Очаквайте впечатленията на българския творец от представянето му в Азия, споделени специално за Радио България и сътрудника ни в Лас Вегас Мария Самичкова.


По публикацията работи: Елена Каркаланова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29
Снимка: Facebook/Waterfall Folklore Fest Niagara

"Фолклорен водопад" събира край Ниагара любители на българския фолклор

Фестивалът "Фолклорен водопад" ще срещне на 15 юни почитателите на българския танцов фолклор от различни краища на САЩ и Канада. Събитието се очаква с голям интерес от нашата общност отвъд Океана , поради което билетите за него бяха изчерпани още в..

публикувано на 14.06.24 в 15:54
Християн Пендиков

Македонската съдебна система проточва делото за пребития българин в Охрид

Делото за побоя над Християн Пендиков върви изключително бавно, с множество отлагания, понякога доста смешни, коментира пред БНР кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова. Тя напомни, че последното заседание в Охрид е било отложено по..

публикувано на 12.06.24 в 11:14