Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хладно време с превалявания в празничния ден

Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. В сряда в Северна България ще преобладава слънчево време, а над Южна облачността ще бъде променлива, често значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София – около 24°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще вали дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 16°, на 2000 м – около 10°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по южното крайбрежие по-често значителна и там ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 25°-26°, а на морската вода – 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В северната част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево, докато над южната облачността ще бъде предимно значителна. Ще има и валежи от дъжд, значителни в Гърция. В Истанбул ще бъде 30 градуса, в Букурещ и Белград – 29, в Атина – 28. 

Високо атмосферно налягане ще определя предимно слънчевото време в по-голямата част от континента. Значителна облачност и валежи ще има над северната част от Норвегия, както и в северните райони от Източна Европа. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в Южна Италия. Над западните райони от Пиренейския полуостров, както и над Ирландия и Шотландия, облачността ще бъде разкъсана, почти без валежи. В Рим ще бъде 33 градуса, в Париж – 32, във Виена – 28, в Мадрид – 27, в Мюнхен – 25, в Стокхолм и Москва – 20, в Санкт Петербург – 17. 

В Ню Йорк ще бъде слънчево с температури до 34 градуса, в Чикаго ще бъде 30 градуса и ще превали. В Мелбърн ще бъде 19 градуса, а в Кейптаун – 16. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30