Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намиращият се под домашен арест бизнесмен Васил Божков ще работи за промяната на България

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Завърналият се от Дубай хазартен бос Васил Божков ще работи за промяната на България, обяви самият той на пресконференция чрез видеоконферентна връзка, тъй като е под домашен арест. Според него страната ни няма да се оправи, докато бившият премиер Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ е част от сегашното управление, не бъде изваден от политиката. Това се отнася също до санкционирания по закона “Магнитски” депутат от ДПС Делян Пеевски и “ако може, и партиите, управлявали до 2020 г.”

“Тук има едно огромно мълчаливо мнозинство - 60%, които са промити от Борисов, че нищо не зависи от тях. Има едни 4%, които не подкрепят никого. Трябва да убедим тези хора, че трябва да се събудят”, заяви Васил Божков.

Бизнесменът Васил Божков се върна в София, задържаха го

Бизнесменът нееднократно подчерта, че животът му е застрашен. Той има държавна охрана, назначена му след дадените показания срещу Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия пиар Севделина Арнаудова. Как обаче те го застрашават, както и как е доказал пред разследващите, че преди 2020 г. е плащал "такса спокойствие” на Борисов и Горанов, за да няма проблеми с хазартния си бизнес, така и не стана ясно заради следствената тайна.

Васил Божков беше категоричен, че се е завърнал доброволно в страната, за да работи за нейната промяна, а не защото главният прокурор Иван Гешев е бил сменен, а бившата барета и някогашен съветник в ДАНС Алексей Петров – убит.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36