Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложба на Алберто Моралес "На юг от юга" за Антарктида в София

Алберто Моралес
Снимка: Bulgarian Antarctic Institute
Ретроспективна изложба на аржентинския художник Алберто Моралес, наречена "На юг от юга" и посветена на Антарктида, се открива днес от 18.00 ч. в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в София.

През 2005 г. Моралес е поканен да замине за Антарктида по повод стогодишнината от аржентинското присъствие на Ледения континент. Там той рисува в продължение на 40 дни и създава едни от най-впечатляващите си творби. Изложбата може да бъде видяна до 20 септември. На откриването ще бъде представена и книгата на Алберто Моралес "На юг от юга. Моята Антарктида" (“Al sur del sur, mi Antártida”).

Още от категорията

Здравка Евтимова

В САЩ издадоха научнофантастичен роман на Здравка Евтимова

Романът „Той носи моето мълчание“ („He May Wear My Silence“) на българската писателка Здравка Евтимова е издаден в САЩ, предаде БТА.  Издателство Starship Sloane покани Здравка Евтимова да представи свой научнофантастичен роман, след като през януари..

публикувано на 04.12.23 в 14:45

"Бягащият човек" – да погледнем света с отворени очи

20 авторски плаката и 10 експериментални филма на 14 графични артисти, обединени в един културен проект връщат фокуса на обществото към проблемите, битието и съществуването на "Бягащият човек" (The Running Ones) тук и сега. Артистичната..

публикувано на 30.11.23 в 12:50

Отличиха българка от Испания в конкурс за кулинарни книги

"Готварска книга за големи деца“, с рецепти и илюстрации от българската авторка Аля Маркова, спечели два приза от международните награди Gourmand World Cookbook Awards. Това съобщават издателите от „Лист“. Призовете са в категориите „Илюстрация“ и..

публикувано на 27.11.23 в 17:25