Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

“Августиада 2023” събира в Стара Загора любителите на виното  

Снимка: Facebook /Августиада 2023

От днес до края на седмицата Стара Загора ще бъде домакин на Фестивал на виното и културното наследство “Августиада 2023”. Събитието ще се проведе на античната римска улица в центъра на града.  

Фестивалът ще започне с шествие по пешеходната зона на Стара Загора, предвождано от кандидатките за Царицата на Августиада. По време на изложението посетителите ще могат да дегустират над 250 вина и да опитат кулинарни специалитети. Освен това Регионалният исторически музей ще представи различни занаяти.  

През трите фестивални дни ще звучи разнообразна музикална програма. В неделя ще бъдат обявени наградените вина на “Августиада 2023”. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Здравка Евтимова

В САЩ издадоха научнофантастичен роман на Здравка Евтимова

Романът „Той носи моето мълчание“ („He May Wear My Silence“) на българската писателка Здравка Евтимова е издаден в САЩ, предаде БТА.  Издателство Starship Sloane покани Здравка Евтимова да представи свой научнофантастичен роман, след като през януари..

публикувано на 04.12.23 в 14:45

"Бягащият човек" – да погледнем света с отворени очи

20 авторски плаката и 10 експериментални филма на 14 графични артисти, обединени в един културен проект връщат фокуса на обществото към проблемите, битието и съществуването на "Бягащият човек" (The Running Ones) тук и сега. Артистичната..

публикувано на 30.11.23 в 12:50

Отличиха българка от Испания в конкурс за кулинарни книги

"Готварска книга за големи деца“, с рецепти и илюстрации от българската авторка Аля Маркова, спечели два приза от международните награди Gourmand World Cookbook Awards. Това съобщават издателите от „Лист“. Призовете са в категориите „Илюстрация“ и..

публикувано на 27.11.23 в 17:25