Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зърнопроизводители на протест заради възобновения внос на украинска продукция

Снимка: БГНЕС

Земеделски производители от цялата страна днес излизат на национален протест по повод решението на Народното събрание да бъде възобновен вносът на селскостопански стоки от Украйна. Те ще блокират гранични пунктове и главни пътища, а ден по-късно ще демонстрират пред Министерския съвет в столицата.

Светлана Боянова, изпълнителен директор на Националната аграрна камара, заяви пред БНР, че браншът настоява да бъде преразгледано решението за отмяна на забраната на украински стоки. “Очакваме и държавата да създаде условия, за да потърсим пазари”, добави тя.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Премиерът обяви, че ще покани на следващ разговор недоволните зърнопроизводители

Засега няма отговор на протегнатата ръка за преговори от страна на премиера Николай Денков, след като той сравни недоволните зърнопроизводители с терористи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30