Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков:

Когато българите се обединят, нищо не може да ги спре

Николай Денков
Снимка: БТА

Има три политически урока”, заяви премиерът Николай Денков на церемония пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Първият е че когато българите се обединят, нищо не може да ги спре; вторият е че някои от най-големите успехи могат да бъдат постигнати без кръв само с дипломация; и третият е че ако искаме да успеем, вместо да си съперничим, можем да работим заедно.

Надявам се всички политици да го разбират – история се гради на тези уроци, не на патриотарски митове”, изтъкна той. Премиерът каза още, че ще бъдат използвани всички уроци, за да получи страната ни място на европейската карта.

В словото си Николай Денков припомни, че преди 115 години е постигната най-висшата мечта и цел на българските възрожденци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35