Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 18 години управление в София ГЕРБ издига журналист за кмет

ДПС няма да играе със свой кмет на местния вот в столицата

| обновено на 25.09.23 в 15:15
Снимка: БГНЕС

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата и беше регистриран в Общинската избирателна комисия. Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в семейството на българка и арменец в Стара Загора. Допреди дни бе директор на „Новини и актуални предавания“ в телевизия bTV, където е започнал като стажант. 

Хекимян ще води и листата на съветниците на ГЕРБ в Столичния общински съвет. При вписването в комисията Хекимян заяви, че е получил уверение от ГЕРБ, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и е публична личност, която няма какво да крие.

"От 20 години живея в София. През цялото това време съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община и съм имал лично отношение по всеки един казус, който се е случвал тук. Всяка сутрин сме показвали сигнали и казуси, които са свързани със София. Визията ми е столицата да бъде още по-модерен и зелен град, да бъде отворен към инвестиции. Слагам като акцент образованието, защото то ще донесе потенциал и кадри на града, и ще го развие", заяви кандидатът. Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не присъства при представянето на кандидатурата, но Хекимян подчерта, че лично Борисов му е предложил да бъде кандидат за кмет. 

Движението за права и свободи няма да издигне кандидат за столичен кмет, нито ще подкрепи чужди – дори на балотажа, обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.  

По повод обявената днес кандидатура на журналиста Антон Хекимян за кмет на София от страна на ГЕРБ кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев заяви, че опитите на журналисти да влизат в политиката не са свършили добре. “За да работи добре едно общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката”, добави той. 

Според лидера на БСП Корнелия Нинова кандидатурата на Антон Хекимян буди повече въпроси, отколкото дава отговори. Тя се обърна към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с два въпроса – бил ли е кандидатът за кмет негова лична къртица в частната медия, за която е работил; продал ли е София друг да спечели срещу ангажимента да не рови за досегашната кметица Йорданка Фандъкова и “цялата корупционна схема в общината години наред”.  

След номинацията на ГЕРБ лидерът на “Възраждане” Костадин Костадин прогозира, че партийният им кандидат ще отиде на балотаж в столицата. По думите му, у нас почти не е останала независима и обективна журналистика. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05