Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

Снимка: FB/Theodosii Spassov

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави.

Концертите в периода 24 септември – 6 октомври обхващат осем града – Чикаго, Детройт, Ню Йорк, Питсбърг, Торонто, Отава, Вашингтон и Бостън.

На 27 септември световноизвестният изпълнител на кавал и музикантите от неговия фолк квинтет ще свирят от 19.30 ч. в Hungarian House. Половин час преди началото на концерта ще има коктейл, за който допринася Генералното консулство на България в Ню Йорк.

Редактор: Диляна Трачева

БНР подкасти:

Още от категорията

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език...

публикувано на 04.12.23 в 10:15

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15