Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо официално посещение у нас на новия български еврокомисар Илиана Иванова

Илиана Иванова
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще се срещнат днес с комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. Това е първата официална визита у нас на новия комисар след встъпването й в длъжност като член на Европейската комисия от България. 


Илиана Иванова наследи поста от Мария Габриел и ще бъде комисар до края на октомври 2024 г., когато изтича мандатът на настоящата Европейска комисия. Преди това тя е била член на Европейската сметна палата в Люксембург, депутат от ЕНП и зам.-председател на Комисията по бюджетен контрол и на специалната комисия по икономически, финансови и социални кризи в Европейския парламент. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40