Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът смята, че Русия не може да говори за спазване на договори

Снимка: БТА

Ако Украйна използва изпратените от България ракети или части от ракети, те ще са за защита на нейните градове, а не за нападение. Това коментира премиерът Николай Денков по повод острата реакция на Москва след решението на парламента в София да бъдат предадени на Киев бракувани ракети за зенитни комплекси С-300. 

"Така че, ако те бъдат използвани, ще бъдат използвани за защита на хора. Това не са нападателни ракети. Мисля, че след всичко, която видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори“, каза Денков. 

На коя дата да се празнува националният празник "може би няма да се реши чрез Конституцията", коментира също Денков. „Видяхме доста различни гледни точки, освен 24 май редовно става дума и за 6 септември, и за 22 септември“, констатира Денков. От неговата управляваща партия "Продължаваме промяната" предлагат празникът да не е на 3 март. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44