Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

Снимка: dveri.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община "Свв. Кирил и Методий", гр. Хамбург. Темата на курса през тази година е „Тайнствата на Църквата“. Беседите ще се водят от д-р Златина Каравълчева онлайн два пъти месечно в неделя в платформата zoom. Продължителността им ще бъде 60 минути, с възможност за дискусия. Курсът е безплатен.
Първата беседа ще бъде на 22 октомври, неделя, от 18 ч. западноевропейско време (19 ч. българско). За въпроси и записвания - на e-mail: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Част от българите в Ливан са евакуирани с правителствения самолет

Държавата започна извеждането на сънародниците ни, изявили желание да напуснат Бейрут след атаките на Израел срещу Ливан. Част от българите в Ливан вече са евакуирани с правителствения Airbus, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Самолетът..

публикувано на 30.09.24 в 17:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина

Българите в чужбина могат да подават заявления за гласуване на предсрочните парламентарни избори до 24.00 ч. българско време на 1 октомври. До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и..

публикувано на 30.09.24 в 13:34

Международен математически турнир събира деца от пет континента

Дванайсетото издание на Международния математически турнир за ученици от 1 до 12 клас “Математика без граници” ще започне на 18 октомври, съобщиха от Посолството на България в Италия на фейсбук страницата си. “ Организатор на събитието е..

публикувано на 29.09.24 в 17:10