Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Онлайн курс за християнска вяра за българите в чужбина

Снимка: dveri.bg

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний се организира онлайн курс за сънародниците ни в чужбина за запознаване с основите на християнската вяра. Това съобщава на Фейсбук страницата си Българската православна църковна община "Свв. Кирил и Методий", гр. Хамбург. Темата на курса през тази година е „Тайнствата на Църквата“. Беседите ще се водят от д-р Златина Каравълчева онлайн два пъти месечно в неделя в платформата zoom. Продължителността им ще бъде 60 минути, с възможност за дискусия. Курсът е безплатен.
Първата беседа ще бъде на 22 октомври, неделя, от 18 ч. западноевропейско време (19 ч. българско). За въпроси и записвания - на e-mail: zlatinakaravaltcheva@gmail.com.

Още от категорията

Съвместно честване 150 годишнината от гибелта на Апостола

Васил Левски е патрон на най-старото българско школо в Париж

Неделното школо "Васил Левски" е основано през 2006 г. и е най-старото от общо 5-те български училища във френската столица. Още когато за първи път прекрачат прага му, децата научават кой е Апостолът на Свободата, защото портретът му заема почетно..

публикувано на 04.12.23 в 16:20

В Будапеща съживиха паметта за миналото на българската емиграция

Малцина знаят, че пътят на великия български борец Дан Колов до световна титла в борбата е започнал от Унгария. Преди да замине за САЩ през 1909 г., бъдещият шампион от 13-годишен е работил цели 4 години в градинарското стопанство в Будапеща на..

публикувано на 04.12.23 в 15:55

Български творци от целия свят участват в сборника "Любослов", издаден в Америка

Дванайсетото годишно издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света – сборникът "Любослов" вече е факт. Наречено е "Любослов" по името на първия българки културен сборник зад граница, който се издава от Константин Фотинов през 1844 година..

публикувано на 30.11.23 в 15:30