Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.  

По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и парламентарни партии и темата е била “Шенген”. “Те заявиха, че най-големият въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационна сигурност”, добави той.  

Според Кирил Петков парламентът също носи отговорност за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и това е причината да бъдат внесени законопроектите. Той изрази надеждата ГЕРБ, която “показва непълна готовност да подкрепи законите”, да промени виждането си. “Един от големите приоритети, за да подкрепим това правителство заедно, беше влизането ни в Шенген”, припомни бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да гласува “за” предложените промени. С действията си в последно време директорите на службите с нищо на са направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени”, каза още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпрати военен контингент за подкрепа на KFOR в Косово

С церемония в Благоевград беше изпратен нов български военен контингент на мисия в Косово. Над 100 български военни попълват Силите на оперативния резерв в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Така България вече има в Косово около 300..

публикувано на 21.05.24 в 14:35
Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46