Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 хиляди души ще се борят за места на общински съветници

Предизборната кампания протича спокойно

Снимка: БГНЕС

ЦИК продължава проверките на кандидатите за общински съветници, кметове на общини, кметове на кметства и кметове на райони, които ще се борят на местните избори на 29 октомври.

Малко над 30 хиляди са кандидатите за общински съветници, около 1360 са кандидатите за кметове на община, около 400 - за кметове на район. Това обяви на брифинг заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. СИК няма да сумират резултата там, където има гласуване и с хартия, и с машина, а самият протокол е максимално опростен и улеснен за попълване от СИК, каза още Матева.

Предизборната кампания протича спокойно. Получени са само два сигнала за предизборни нарушения, които не са особено тежки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00
Росица Матева

6100 кандидати за депутати, от които 1826 жени, ще се борят за доверието на избираталите

На 9 юни избирателите ще имат на разположение общо 9356 машини за гласуване в страната и 245 в чужбина, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева пред бТВ . Тя уточни, че ако по някаква причина в дадена секция..

публикувано на 06.06.24 в 13:28

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 3

В третия брой на предаването ви отвеждаме при българите в Албания, за да поговорим за лектората по български език и за лятното езиково училище, което се организира от няколко години в Тирана и към което интерес проявяват както младежи от български..

публикувано на 06.06.24 в 12:00