Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Има съгласие за изработването на енергийна стратегия 

Снимка: БГНЕС

"Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия на страната през следващите няколко месеца", заяви на брифинг премиерът Николай Денков след среща с представители на работодателските организации. Той обсъди с тях основните мерки, предвидени в териториалните планове за справедлив преход.  

“Налице е недостиг на работна ръка и задачата е как тези хора, които са притеснени за своето бъдеще, да разберат, че за тях може да има още по-добри възможности, заплащане и работна среда”, изтъкна министър-председателят. По думите му, необходимо е да бъдат привлечени инвеститори и да се създаде прозрачен процес. “Така ще се осигури иконмическото развитие на страната и възможно най-добрите условия за работещите”, добави Николай Денков. 

Според премиера основната критика от страна на работодателските организации е че комуникацията на правителството с работодателите и потенциалните инвеститори би могла да бъде по-добра.

“Важно от работодателска гледна точка е да не се затваряме само в енергийния сектор, а да гледаме цялата икономика в по-далечна перспектива, защото има и други предизвикателства”, коментира председателят на УС на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Той добави, че се забавя законодателството, което да улесни вноса на работна сила.

На срещата в Министерския съвет бяха представени Асоциацията на индустриалния капитал, Българска стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30