Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньори и енергетици продължават блокадата на пътища 

Снимка: БГНЕС

Магистрала “Тракия”, Проходът на Републиката и Подбалканският път при град Гурково и днес остават блокирани. Протестиращите миньори и енергетици от комплекса “Марица изток” са категорични, че ще затварят пътищата, докато правителството не изтегли териториалните планове за въглищните райони от европейските институции. 

“Плановете не са тези, които затварят централите, както те си го представят. Плановете помагат, когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници”, коментира премиерът Николай Денков.  

Той отново покани представители на стачкуващите в Министерския съвет, за да влязат “в дълбочината на разговора”, тъй като голяма част от тях, по думите му, не разбират добре същината на плановете и как те биха им помогнали. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28