Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национално животновъдно изложение се провежда в Сливен

Снимка: БГНЕС

В Сливен, Югоизточна България, на 6 и 7 октомври се провежда 17-ото Национално животновъдно изложение Сливен 2023. Събитието се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и по традиция събира селекционери и собственици на различни видове и породи животни, отглеждани у нас - биволи, крави, коне, кози, овце, кучета и други. В програмата са предвидени забавни и образователни събития за всички възрасти - от най-малките посетители до професионалистите в сектора.

В програмата за събота от 9:00-13:30 ч. фигурира Ден на старите български сирена от автохтонни породи и представяне на стари български книги с рецепти за сирена и дегустация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спряха пети блок на АЕЦ “Козлодуй” за презареждане с ядрено гориво

Пети блок на АЕЦ “Козлодуй” е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво до средата на юни т.г., съобщават от централата. В изпълнение на програмата за диверсификация реакторът ще бъде зареден с касети, произведени от..

публикувано на 05.05.24 в 15:55

ЕЦБ с положителна оценка за Закона за въвеждане на еврото в България

На 2 май 2024 г. Управителният съвет на Европейската централна банка е приел становище, с което изразява положителна оценка по проекта на Закон за въвеждане на еврото в Република България. От ЕЦБ са приветствали целта на законопроекта да се създадат..

публикувано на 03.05.24 в 11:17

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29