Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национално животновъдно изложение се провежда в Сливен

Снимка: БГНЕС

В Сливен, Югоизточна България, на 6 и 7 октомври се провежда 17-ото Национално животновъдно изложение Сливен 2023. Събитието се организира от Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и по традиция събира селекционери и собственици на различни видове и породи животни, отглеждани у нас - биволи, крави, коне, кози, овце, кучета и други. В програмата са предвидени забавни и образователни събития за всички възрасти - от най-малките посетители до професионалистите в сектора.

В програмата за събота от 9:00-13:30 ч. фигурира Ден на старите български сирена от автохтонни породи и представяне на стари български книги с рецепти за сирена и дегустация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предизвикателствата пред въвеждането на еврото в България обсъждат експерти

Международна конференция "България в еврозоната, кога?", посветена на ключовата тема за присъединяването на страата ни към еврозоната, перспективите и необходимите реформи това да се случи, ще се проведе на 14 май в София. Нейни организатори са..

публикувано на 14.05.24 в 07:10

Започва най-големият форум за земеделска техника БАТА АГРО

Шестнайсетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще бъде открито днес в присъствието на служебния земеделски министър Георги Тахов. Форумът ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. На изложението ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 07:00
Владимир Малинов

Енергийният министър не изключва вероятността токът да поскъпне от 1 юли

Служебният енергиен министър Владимир Малинов допусна възможността електроенергията за бита да поскъпне от 1 юли т.г. Причината за това е натрупаният дефицит във фонд “Сигурност на електроенергийната система”. “ Към настоящия момент той е над 450..

публикувано на 12.05.24 в 13:58