Слушайте!

Националната стратегия за финансова грамотност ще бъде представена в Белгия

На 23-24 февруари 2024 г. в Гент, Белгия се провежда неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН). На заседанието, министрите ще обсъдят бъдещето на Европейската инвестиционна банка, както и..

публикувано на 23.02.24 в 06:15

Световната банка предупреди България за забавяне в икономическия ѝ растеж

В доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България се подчертава, че е необходимо подобряването на събираемостта на ДДС. Посочва се още, че е нужна по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за..

публикувано на 22.02.24 в 17:21

Темата за рекултивацията на въглищните мини събира експерти на кръгла маса

Сдружение "За Земята" организира кръгла маса на тема "Ефективна рекултивация на въглищни мини". Събитието ще се състои на 22 февруари, в Националния дом на науката и техниката. "Кръглата маса "Ефективна рекултивация на въглищни мини" смело споделя..

публикувано на 22.02.24 в 05:25

Делът на ВЕИ се очаква да достигне 40% до 2030г.

Според новите модели в Интегрирания план енергетика – климат делът на енергията, която се произвежда от възобновяеми електрически източници (ВЕИ) в България се очаква до 2030г. да достигне средно 40%, съобщи БТА. До 2025 г. страната ни ще продължи..

публикувано на 20.02.24 в 18:02

АГРА и „Фудтех“ представят най-новите машини и технологии в земеделието

Нови сортове домати, зимен сорт ечемик и пшеница, слънчоглед, памук, тютюн, люцерна и хибридна фуражна царевица, както и няколко новаторски технологии за семепроизводство, производство и отглеждане на едногодишни и многогодишни култури са сред..

публикувано на 20.02.24 в 07:05

Нов завод за соларни панели край Стара Загора ще има нужда от работници от региона

До края на годината в района на Стара Загора се очаква да бъде направена първа копка на завод за производство на фотоволтаични панели и клетки. За изграждането му са необходими между 150 и 200 декара терени, по чието осигуряване инвеститорът работи..

публикувано на 17.02.24 в 11:25

"Уестингхаус" трябва да обяви цената на новите реактори в АЕЦ "Козлодуй“

Цената на тока от бъдещите VII и VIII реактори на АЕЦ "Козлодуй" няма да надхвърли 65 евро за мегаватчас, колкото е средният микс за цената на тока в ЕС. Стойността на новите мощности се очаква да е до 14 млрд. евро за двата блока. Това заяви министърът на..

публикувано на 13.02.24 в 08:27
Богдан Богданов

Ако няма аргументи, ще предотвратим увеличението на мобилните услуги

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече за мобилни услуги, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите , заяви пред бТВ икономическият министър Богдан Богданов по..

публикувано на 03.02.24 в 16:10
Кирил Вътев

Земеделският министър би подкрепил протеста на фермерите

Каквото и да се направи, земеделците ще протестират, заяви пред журналисти министърът на земеделието Кирил Вътев по повод напрежението в сектора. Той изрази готовност да застане зад техния протест срещу “ усложненията, които им причиняват зелените..

публикувано на 03.02.24 в 13:55
Юлиян Попов

Вятърни електроцентрали в морето най-рано в средата третото десетилетие

Вятърни електроцентрали в морските пространства ще бъдат изградени най-рано в средата на следващото десетилетие, каза пред БНТ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Неотдавна парламентът прие на първо четене законопроект за енергията от..

публикувано на 03.02.24 в 10:03