Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла неделя, предстои захлаждане

Снимка: БГНЕС

В неделя ще преобладава слънчево време. След обяд от север-североизток облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу понеделник в Източна България от север-североизток ще нахлува студен въздух. Дневните температури все още ще бъдат високи – максималните между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд и през нощта срещу понеделник облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, през нощта срещу понеделник по най-високите части - слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд облачността от север ще започне да се увеличава и през нощта срещу понеделник главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. През деня ще духа умерен западен-северозападен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат 26°-28°, а на морската вода – 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през нощта срещу понеделник ще започне да се усилва.

На Балканите от север облачността ще се увеличава, но само на отделни места, главно в Румъния, ще вали дъжд. Ще бъде ветровито, температурите ще се понижават. В Атина ще бъде 29 градуса, в Букурещ и Белград – 27, в Истанбул – 24.

В Източна и Северна Европа ще има валежи от дъжд, в отделни райони, главно в Европейска Русия и Норвегия, и от сняг. На Британските острови ще бъде предимно облачно, на места с превалявания. Под влиянието на студен атмосферен фронт, преминаващ през централноевропейските страни, температурите от север ще се понижават. Облачността ще бъде предимно значителна, на места с валежи от дъжд. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и във Франция. В Мадрид ще бъде 30 градуса, в Рим – 29, в Париж – 24, в Мюнхен – 22, във Виена – 19, в Стокхолм – 10, в Санкт Петербург – 6, в Москва – 5.

В Кейптаун ще бъде 22 градуса, в Мелбърн – 17, в Ню Йорк – 15, в Чикаго – 12.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04

Местни избори се провеждат в няколко населени места у нас

Местни избори за кметове и общински съветници се провеждат днес на няколко места у нас - в общините Хасково, Благоевград, Кюстендил, Сухиндол, Перник и др. В севлиевското село Батошево избират кмет, след като вотът от редовните избори през миналата година..

публикувано на 23.06.24 в 09:31