Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дракони и великани оживяват в Борисовата градина

От днес до 1 декември дракони и великани ще се чувстват като у дома си в столичната Борисова градина. Изложбата “Омагьосаният свят” прави своята световна премиера в България и на терена на Арена София ще разказва на децата истории за пътешествия и приключения. Тук ще бъдат 8-метровият дракон Еммален, великанът дядо Дадо, който всеки път заспива по средата на любим разказ от живота си, дракони за яздене, а също батути и огромен лабиринт.


„Живеейки в дигитален свят и виждайки собствената си дъщеря колко време посвещава на устройствата около себе си, вярвам, че подобни изложби събуждат детската фантазия по различен начин, и им дава възможност да видят, че и в реалния свят магията съществува“, казва собственикът и създател на изложбата Дан Фироиу.

“Дракони и великани – омагьосаният свят” ще може да бъде видяна всеки ден от 11,00 до 20,00 ч.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54