Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дългият път към дома"

Снимка: YouTube /maryboysband

Вярна на родния си Бургас, Мария Мутафчиева ще отбележи и там с концерт две важни за нея събития, белязали 2023 г. – личния си юбилей и своите 30 години, отдадени на музиката. Неслучайно спектакълът е озаглавен "Продължавай да мечтаеш" – освен заглавие на една от самостоятелните ѝ песни, това е и мотото на певицата, което я движи напред. Преди концерта, който се осъществява с подкрепата на Община Бургас, Мери споделя: "Този концерт ще се проведе в родния ми Бургас, и то на място, с което са свързани едни от най-хубавите ми години. Започнах да посещавам Културния дом на Невтохимика едва на 5 години – ходех там на уроци по класически балет, след това по пиано и солфеж… Това място е заредено с много емоции за мен и затова очаквам едно вълнуващо събитие!"

На 12 октомври в залата на Културния дом на Нефтохимика заедно с Мария на сцената ще застанат много нейни колеги и приятели актрисата Деляна Хаджиянкова, тенорът Марио Николов, цигуларите Александър Миролесков и Киара Николова, Деан Вълев - Дишо, младата RIA и акордеонистът Илиян Дянков. С някои от тях са свирили заедно още от ученическите им години. Разбира се, момчетата от Мери Бойс Бенд също ще бъдат до своята Мери.

На въпроса лесен или труден е дългият път към дома, Мери отговаря: "Дългият път към дома e обич, и очакване за прегръдка, и щастие!"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15