Традиционни български продукти и възможностите за туризъм в България ще бъдат представени на Международен фестивал в град Кашива, Токио, на 15 октомври. Страната ни ще участва в събитието за втора година със собствен щанд, съобщиха от Посолството ни в Япония във Фейсбук.
Участието се реализира със съдействието на Бизнес асоциацията Япония - Югоизточна Европа и Посолството на Република България в Токио, уточняват от БТА.
Вторият събор на боба с наденицата обещава незабравим празник на вкуса и фолклорните традиции в село Житница (Южна България). На красивите поляни на местната конна база на 7 септември се събират любители на автентичната кухня, за да оценят по..
В Родопите киселото мляко е символ на здраве, дълголетие и традиция. От 29 до 31 август 2025 година село Момчиловци е домакин на ежегодния Фестивал на киселото мляко – празник, който съчетава култура, кулинария и родопски обичаи...
Професията на готвача става все по-престижна, а хората които се занимават с нея трябва наистина да я обичат, защото часовете труд са много, натоварването и отговорностите – също. Небесен покровител на готвачите е Св. Лаврентий – един от седемте..