Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към България не се очаква бежански поток от Близкия изток

Снимка: БТА

"Подкрепата за Украйна е подкрепа за нашата сигурност. България категорично осъжда терористичната организация „Хамас". Трябва да следим хуманитарната ситуация и глобалните рискове" - заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред форума "Среща на бизнеса с правителството". На този етап България не е страна, накъдето би се насочил мигрантски поток от Близкия изток. 

Според Габриел, въпросът за пречките пред България да влезе в Шенген трябва да бъде зададен на двете държави, които са скептични. „За мен е важно България да продължава много ясно да изказва своите аргументи. Шенгенското пространство ще работи по-добре, ако България и Румъния са в него“, категорична е Габриел. „Факт е, че трябва да има комуникационна кампания за еврото, трябва да успокоим страховете на хората", добави тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05